Wie zijn wij

Ukie Harkema

Ruim 35 jaar werk ik als diëtist. Mijn persoonlijke drijfveer is gedurende deze jaren eigenlijk steeds hetzelfde gebleven ‘ werken aan uw gezondheid en u te leren gezond te leven’.
Nadat ik in 1981 in Groningen afstudeerde als diëtist heb ik ruim 3 jaar in het toenmalige Diakonessenziekenhuis in Leeuwarden gewerkt. Daar heb ik veel ervaring met samenwerking met dokters opgedaan en me in de begeleiding van diabetes en mensen met kanker gespecialiseerd. Ondertussen heb ik ook bedrijfskunde gestudeerd. Dit is me goed van pas gekomen bij diverse leidinggevende en bestuursfuncties.
In 1984 ben ik naar Maarssen en later Breukelen verhuisd om als diëtist/leidinggevende bij de Thuiszorg in deze regio aan de slag te gaan. Hier heb ik als diëtist o.a. in Vleuten gewerkt. Ik ken de omgeving en de mensen die er in de gezondheidszorg werken, goed.

In 2006 ben ik samen met Francis Krabshuis Diëtistenpraktijk Harkema & Krabshuis gestart om onze ideeën over persoonlijke en betrokken zorg vorm te geven tijdens mijn spreekuren in Vleuten en Maarssen.

In 2016 wordt de praktijk samen met Patricia van Dijk als Harkema & van Dijk voortgezet met dezelfde waarden.
Als mensen door betere eetgewoontes met minder medicijnen toe kunnen, bijvoorbeeld een diabeet die door beter te eten en meer bewegen zonder insuline of met minder pillen toe kan, maakt mijn dag goed!

Ik ben bereikbaar op telefoon 0346-822702 of via email: ukie@harkemavandijk.nl

NVD lidnummer: 299338

Kwaliteitsregister Paramedici: 09900814289

Naast mijn werkzaamheden voor de dietistenpraktijk heb ik de volgende functies:
– secretaris van Stichting Gezond Vleuten
– lid van de Kwaliteitsgroep diabetes van KETENZORG NU
– lid van het TODU (Transmuraal Overleg Diëtisten Utrecht)
– inhoudelijk betrokken (geweest) bij Streep-je-Slank en Slimslank van de Margriet.
– eerder hoofdbestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.
– bij de NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap) betrokken geweest bij de ontwikkeling van de multidisciplinaire richtlijn Prikkelbare Darm Syndroom.

Publicaties:

Artikel Voeding en Visie: Nieuwe multidisciplinaire richtlijn Prikkelbare Darm Syndroom

Patricia van Dijk

Voeding fascineert mij al lang. Het is de basis van ons leven. Maar dat voeding tegenwoordig zo makkelijk en overal verkrijgbaar is, betekent nog niet dat het makkelijk is om de juiste keuzes te maken in het grote aanbod. Tijdens mijn spreekuur wil ik u daar graag bij helpen.

Ik zal u begeleiden bij het vergroten van uw kennis over voeding. De dieetadviezen en voedingsvoorlichting stem ik af op uw wensen en mogelijkheden. Tenslotte is ieder mens anders en de adviezen zijn daarom maatwerk.

Lichamelijke klachten kunnen te maken hebben met uw voeding. De juiste voeding kan de oplossing zijn en de klachten wegnemen. En daarbij ook de zorgen, want een goede gezondheid is een kostbaar bezit.

U kunt bij mij terecht voor alle voedingsgerelateerde klachten. Zo zie ik onder andere mensen met overgewicht, ondergewicht, darmproblemen en diabetes.

Voor begeleiding bij prikkelbare darm syndroom met het laag FODMAP dieet kunt u ook bij mij terecht.

Naast voeding heb ik ook een passie voor bewegen en sport, twee dingen die naar mijn mening niet los van elkaar gezien kunnen worden in een gezonde leefstijl.

Wilt u ook de eerste stap zetten naar een gezonde leefstijl? Neem dan contact met me op, dan gaan we samen aan de slag!

U kunt mij bereiken op: 06-27898853 of via patricia@harkemavandijk.nl

NVD lidnummer: 00208913

Kwaliteitsregister paramedici: 5991458588